Jag har trappat ner på mitt snusande

Hej alla läsare!

Jag tänkte idag dela med mig av min resa när det gäller att trappa ner på mitt snusande. Som många av er kanske redan vet så har jag tidigare varit en regelbunden snusare. Tidigare har jag utan problem kunnat snusa en hel dosa om dagen och tänkt att det var en del av mig så att säga.

Men efter att ha tänkt på kostnaden och hälsoaspekterna så bestämde jag mig för ett tag sedan att försöka trappa ner på mitt snusande. I det här inlägget tänkte jag gå igenom mina erfarenheter och vad jag har lärt mig under resan.

Jag älskar ännu att snusa

Att sluta med snus, eller att bara trappa ner på snusandet, precis som jag gjort, är definitivt inte lätt och jag har upplevt många frestelser under min resa. Trots svårigheterna med att trappa ner snusandet är jag dock fortsatt fast besluten att fortsätta eftersom jag vet att det kommer att gynna mig på lång sikt.

Den snussort som jag snusar mest utav är i dagsläget XR General Slim White Portionssnus. Det är dels eftersom jag gillar smaken men också eftersom det är ett relativt billigt snus. Men det är dock just denna snussort som jag frestats mest att snusa nu under perioden som jag börjat trappa ner på snusandet.

Trappa ner långsamt

Nyckeln för mig när det har kommit till att lyckas trappa ner min snusande har varit att ta det lugnt. Jag har inte kört full gas direkt och försökt sluta omedelbart, utan har istället gradvis minskat mängden snus varje dag.

Till en början försökte jag minska med en halv dosa varje dag, och så småningom var jag nere på att bara ta en portion de flesta dagar. Det har varit kämpigt, men just nu är jag på en plats där jag faktiskt tror att jag skulle kunna sluta helt och hållet om jag hade velat.

Känner jag någon skillnad?

Det här är antagligen frågan som ni alla som du vill ha svar på, och svaret är ja! Jag känner mig definitivt hälsosammare nu än när jag snusade en hel dosa om dagen. Min munhygien känns bättre och jag upplever att jag är piggare och har mer energi överlag om jag ska vara helt ärlig.

Naturligtvis finns det fortfarande tillfällen då jag är frestad att snusa mer än vad jag gör just nu – speciellt när jag är stressad. Jag är dock fast besluten om att jag håller fast vid detta och fortsätter hålla mitt snusande på denna nivå.

Så där har ni det – det här har varit min resa för att minska mitt snusande, och jag är säker på att det inte kommer att vara sista gången jag har något att dela med mig av i det här ämnet. Förhoppningsvis kan det här inlägget fungera som inspiration för andra som också vill trappa ner sitt snusande.

Rulla till toppen