Dekorationstips till hemmet med en begränsad budget

Hösten är i full gång och du kanske vill göra om lite där hemma, välkomna de mörkare och kallare månaderna. Att vi gärna vill förnya är dessvärre inte det samma som att vi har en stor summa pengar tillgängligt. Speciellt inte nu med prisökningar till både höger och vänster.

Men det finns fortfarande mindre ändringar vi kan göra för att piffa till det lite och öka mysfaktorn, utan att det måste rubba hela vardagsekonomin. 

Möblera om 

För att skapa en ny känsla i ett rum utan att spendera en krona kan du möblera om.

Det är självklart begränsat hur mycket du kan flytta runt på möbler och inredning beroende på storlek och utformning av rummet. Men även de mindre förändringarna kan skapa en ny atmosfär och ge nytt liv till bostaden. 

Ändra färgen på väggarna 

Att måla eller tapetsera om kan ha en stor effekt på känslan i ett rum. Färg och tapeter kostar såklart en slant men det är som regel inget du behöver anlita någon för att göra utan de flesta av oss klarar faktiskt av att lösa det på egen hand – bara man har lite tålamod och vilja.

Se det som ett roligt hemmaprojekt och du kan med fördel bjuda in både vänner och familj för att hjälpa till med detta.

Restaurera möbler eller köp begagnat 

Du behöver nödvändigtvis inte köpa helt nya möbler utan det kan även vara effektivt att restaurera eller göra om de befintliga möblerna. Du kanske kan måla om ett soffbord eller byta tyg på stolarna.

Om du istället är ute efter något nytt kan du med fördel slänga ett öga på köp- och säljsidor, budgivningssidor eller second hand-butiker. Det finns helt säkert många guldkorn där ute som bara väntar på att flytta in hos dig. 

De mindre inredningsdetaljerna 

När vi tänker på att göra om där hemma går vi kanske in i fullskaligt renoverings-mode och tänker på större projekt. Men även de mindre inredningsdetaljerna kan ha en stor inverkan på känslan i ett rum. Det kan vara allt från en ny lampa, ljusstake, filt eller tavla – här är möjligheterna många. Det positiva med mindre inredningsartiklar är såklart att de generellt sett är billigare. Även här kan du såklart köpa begagnat, och en tur till en lokal loppmarknad kan ibland vara guld värd. 

Det finns med andra ord en rad mindre, och billigare, ändringar vi kan göra för att sparka lite nytt liv i hemmet. Budgeten är självklart en viktig bidragande faktor, men den behöver inte vara avgörande.

Så löser du finansieringen

Online finansiering kan vara ett alternativ för den som står i en situation där pengarna som finns på kontot inte riktigt räcker till. Är det så att du funderar på att göra om hemma och behöver finansiering finns det egentligen två sätt lösa detta på: spara ihop pengarna på egen hand eller ta ett lån via nätet.

Det kan även vara bra att känna till att lån kan vara användbara om det dyker upp oförutsägbara kostnader som t.ex. ersättning av trasiga vitvaror, tandläkarräkningen eller något helt annat. Lån kan därför vara användbara på flera sätt.

Men om du är på jakt efter ett lån är så det viktigt att du jämför dina alternativ och sköter återbetalningen av lånet. Med hjälp av Moneezy kan du snabbt och helt kostnadsfritt få en överblick över dina valmöjligheter. Du kan då väldigt smidigt veta hos vilken bank eller långivare som du kan få de bästa lånevillkoren.

Rulla till toppen