Mina bästa biltips jag lärt mig under åren som bilförare

När det kommer till att köra bil finns det mycket man kan lära sig. Jag har under åren som bilförare testat och provat en hel del olika saker, och faktiskt även lärt mig massor av saker av misstag som jag inte vill att andra ska behöva göra.

Jag vill därför dela med mig av några av de bästa tipsen jag har lärt mig, och hoppas att det kan hjälpa eller någon du känner. Om du vill lära dig mer om bilar i allmänhet kan du även läsa mer om detta hos arverbil.se. Men nu tar vi en titt på mina tips!

1. Håll ett bra avstånd mellan dig och bilen framför

Att hålla tillräckligt långt avstånd mellan dig och bilen framför dig är något som jag lärt mig är viktigt när man är ute och kör. Det är inte bara för att minska risken för olyckor, det är också bra om du vill minska risken för stenskott.

Man brukar säga att men ska hålla 3 sekunders avstånd mellan dog och bilen framför. Det innebär i praktiken att om bilen framför dig passerar ett föremål, så ska det minst ta 3 sekunder för dig att passera samma föremål.

2. Starta upp bilen i förväg innan du ska köra på vintern

När det är kallt ute finns det inget värre än att behöva sätta sig i en kall bil. En tips för att det ska bli lite mindre motigt att sätta sig i bilen på morgonen är därför att starta upp bilen i förväg innan du ska köra någonstans.

Det räcker bara med starta bilen ett par minuter innan du ska åka för att bilen ska blir varm, vilket kommer göra det mycket behagligare att sätta sig i den. Detta är även väldigt bra för bilen då den har möjlighet att ”värma upp” på samma sätt som vi människor bör gärna när vi ska träna.

3. Kontrollera dina däck regelbundet

Det är även viktigt att kontrollera bilens däck regelbundet för att se till att de är i gott skick. Däcken har stor betydelse för hur bilen presterar och det är därför bra om du ser till att de är i gott skick.

En enkel sak du kan göra är att kolla däckens mönsterdjup. Detta är enkelt att göra själv, och det är något du bör göra åtminstone varje gång du byter mellan sommar- och vinterdäck – men vi rekommenderar att du gör det lite oftare än så för att ha bra koll på hur dem ser ut.

4. Städa bilen då och då

Jag vet att det är lätt att slarva med städningen av bilen, men jag vill faktiskt våga påstå att detta är viktigare än man tror.

En ren bil är inte bara mycket trevligare att åka i, man kan också säga att bilens skick är som ett ansikte utåt för dig som person. Så om du bryr dig hur andra människor ser på dig och vill att de ska få ett gott intryck av dig, så är det viktigt att du också bryr dig om ditt fordon.

Rulla till toppen