Hur ser min skönhetsrutin ut?

För mig är min skönhetsrutin en väldigt viktig aspekt av min vardag som jag nog inte hade klarat mig utan. Det finns många olika sätt att ta hand om sin hud och sin skönhet på, och jag tror att det är viktigt att man hittar en rutin som fungerar för just en själv. Jag har under mina år på resande fot utvecklat en rutin som passar för mig, men sannolikt inte för alla.

I dagens inlägg tänkte jag dela med mig av min skönhetsrutin och hur den ser ut. För mig handlar det inte bara om att se bra ut, utan också om att jag ska må bra. Jag hoppas att några av mina tips och råd kan vara till hjälp för någon annan som också kanske försöker hitta sin egen skönhetsrutin.

Nu kör vi!

Min morgonrutin

Morgonrutinen är något som jag har anpassat efter mitt resande livsstil. När jag är på resande fot är det viktigt för mig att hitta en rutin som är lätt att följa oavsett var jag befinner mig, och som hjälper mig att komma igång på morgonen.

Först och främst är det viktigt för mig att få i mig lite vätska så fort jag vaknar. Jag brukar börja med att dricka ett glas vatten, därefter börjar jag med göra mig i ordning för dagen.

Jag börjar med att tvätta ansiktet med ansiktstvätt och ljummet vatten. Detta hjälper mig att avlägsna, smuts och annat från när jag sovit. Efter det använder jag en ansiktskräm för att hålla min hud återfuktad. Därefter applicerar jag ett tunt lager foundation för att jämna ut min hudton, följt av lite rouge och mascara för att få mig att se mer vaken ut.

Egentligen är det allt som jag gör när det kommer till min skönhetsrutin på morgonen. Självklart borstar jag tänderna också, men det räknar jag nästan inte in som en del av min skönhetsrutin.

Min kvällsrutin

Min kvällsrutin är minst lika viktigt som min morgonrutin. För mig är det så skönt att dedikera en liten stund åt mitt utseende innan jag går och lägger mig på kvällen, eftersom det är under natten som huden reparerar sig själv och återhämtar sig efter dagen. 

Därför är det viktigt för mig att ge min hud den bästa möjliga vård på kvällen, så att jag vaknar upp med en fräsch och välmående hy. Först och främst är det viktigt för mig att avlägsna allt smink och smuts från min hud, så att den kan andas och återfukta sig under natten. Därför börjar jag alltid min kvällsrutin med att använda en smink borttagning för att avlägsna sminket på ett skonsamt sätt.

Efter det använder jag en mild rengöring för att avlägsna smuts och olja från huden. Sedan tar jag en toner för att balansera pH-värdet i min hud och förbereda den för resten av min rutin. Till sist applicerar jag en återfuktande nattkräm, för att ge min hud en extra boost av fukt under natten.

Till sist, efter att jag har genomfört min kvällsrutin, så kryper jag ner i sängen med en känsla av att jag har gjort allt för att ge min hud den bästa möjliga förutsättning för att hålla sig ung och fräsch.

Ibland går jag på skönhetssalonger

När jag har tid, möjlighet och pengar väljer jag ibland att gå på skönhetssalonger för att ge mitt utseende en extra boost. Det finns många olika behandlingar att välja mellan på skönhetssalonger, så jag försöker alltid att välja något som jag är sugen på just för stunden.

En av mina favoritbehandlingar är en ansiktsbehandling med mask och peeling, som hjälper till att exfoliera huden och ge den en jämnare och mer ungdomlig lyster. Jag gör dessa behandlingar ungefär var sjätte vecka, eftersom jag tycker att det ger en fin effekt på min hud utan att vara för aggressivt. Jag gillar även att boka in nagelbehandlingar och jag har faktiskt en nagelsalong i Stockholm som jag tycker extra mycket om. 

Att gå på skönhetssalonger är något som jag ser som en viktig del av min skönhetsrutin, eftersom det hjälper mig att ta hand om mitt utseende på ett mer effektivt sätt. Samtidigt är det viktigt för mig att välja behandlingar som inte är allt för dyra eftersom att det snabbt kan bli ganska mycket pengar annars.

Rulla till toppen