Mina 4 absoluta favoritspel just nu

Hej alla, och välkomna tillbaka till ännu ett blogginlägg här hos mig! Jag vet att det var ett tag sedan jag uppdaterade här på bloggen, men jag lovar att jag ska försöka bättra mig framöver gällande den biten.

Som många av er säkert känner till vid det här laget älskar jag att spela spel. Så länge jag kan minnas har jag tyckt om att spela alla möjliga typer av spel och det har alltid varit en av mina favorithobbyer. Jag är en person som gillar alla sorters spel, från kortspel till PC-spel och till och med mobilspel.

Just nu finns det massor av bra spel som jag har spelar på fritiden, så jag tänkte därför att det skulle vara kul att dela med mig av mina fyra av mina favoriter just nu i detta blogginlägg!

1. Vändtia

Först ut på min lista av spel som jag håller lite extra kärt om hjärtat just nu är vändtia. För dig som inte vet vad detta är för spel så är det faktiskt ett väldigt klassiskt kortspel som spelas av personer över hela landet.

Spelet har enkla regler och lätt att förstå för nya spelare, vilket har gjort det till ett av de mest populära kortspelen i Sverige. Jag har spelat det här spelet mycket den senaste tiden med mina vänner och familj, och det har har således blivit ett av mina favoritspel på senare tid.

2. Domino

Jag är ett stort fan av strategispel och Domino är en av mina nuvarande favoriter. Målet med spelet är att kontrollera så många territorier som möjligt genom att placera dina dominobrickor.

Varje tur får du lägga ut en dominobricka, och om du inte har några brickor som passar får du dra en ny dominobricka från påsen och placerar dem på spelplanen. Jag gillar Domino eftersom det är ett enkelt spel som är lätt att lära sig, men som ändå har mycket strategi inblandat.

3. Monopol

Det finns få saker som är så roligare som att samla vänner och familj för en spelkväll där det spelas Monopol. Jag älskar att känna mig som en fastighetsmogul när jag handlar mig fram och bygger upp mitt ett bostadsimperium, samtidigt som jag ser mina motståndare göra allt i sin makt för att hänga med i spelet.

Jag får alltid en kick av att kunna ta ut hyra av andra spelare när de landar på en av mina fastigheter. Enligt mig är Monopol den perfekta blandningen av strategi och tur, och det är alltid ett roligt sätt att tillbringa en kväll.

Hos Spelskoj.se kan du ta del av en topplista sällskapsspel och brädspel om du vill ha inspiration kring andra roliga spel som du kan spela tillsammans med nära och kära.

4. Schack

Schack är ett spel som jag har spelat i många år, och det är fortfarande en av mina favoriter. Jag älskar utmaningen som det ger och känslan av tillfredsställelse som kommer när man överlistar sin motståndare.

Det är något speciellt med att sätta sig vid ett schackbräde och inleda en fight om intelligens och strategi. Det är ett tidlöst spel som jag alltid kommer att gilla att spela.

Rulla till toppen