Här är mina tips på hur ni kan minska era elpriser till vintern

Hej och välkomna till ett helt nytt blogginlägg! 

Även om vintern kan tyckas vara långt borta är det viktigt att börja förbereda sig redan nu. En av de viktigaste sakerna du kan göra för att förbereda dig inför vintern är att se till att du får billigast möjliga el.

Detta är i synnerhet denna vintern viktigare än någonsin, då alla prognoser talar för att elpriserna kommer bli väldigt höga. Det innebär att värma upp huset, laga mat och hålla igång vitvaror kommer att kosta betydligt mycket mer än vad det vanligtvis har brukat göra.

Jag vill försöka bidra med så mycket värde som möjligt här på bloggen, så här kommer därför ett inlägg där jag diskuterar lite olika lösningar för att minska elkostnaden. Nu kör vi!

Sänk temperaturen inomhus

Ett av de snabbaste och enklaste sätten att spara pengar på elräkningen är att helt enkelt sänka temperaturen i hemmet. För varje grad du sänker temperaturen kan du spara en hel del varje månad på dina uppvärmningskostnader.

Så om du normalt har t.ex. 22 grader i din bostad kan du spara mycket pengar om du sänker temperaturen till 20 grader. För att kompensera för detta kan du helt enkelt bara klä på dig mer kläder eller använda en filt. På så sätt håller du dig varm och bekväm samtidigt som du sparar pengar.

Släck lampan när du lämnar ett rum

Ett annat enkelt sätt att spara el och pengar är att släcka lamporna när du lämnar ett rum eller lämnar bostaden. Det kan tyckas vara en liten sak, men det kan göra stor skillnad på din elräkning. Om du har många lampor i ditt hem bör du också installera energieffektiva LED-lampor. De förbrukar mindre el och håller mycket längre än vanliga glödlampor.

Något mer att tänka på är att koppla ur apparater när du inte använder dem. Faktum är nämligen att de flesta apparater fortsätter att förbruka el även när de är avstängda så länge som de är inkopplade till ett eluttag. För att undvika detta bör du se till att dra ut alla kontakter till alla apparater när du inte använder dem. Det gäller saker som TV, dator, mikrovågsugn och till och med laddaren till din mobiltelefon.

Skaffa ett billigt elavtal

Hur dyr din elräkning kommer att bli baseras såklart på ur stor din elförbrukning är, men framförallt på elpriset som du betalar per kWh. Alla elbolag erbjuder dock olika elpriser, vilket gör att vissa alternativ är betydligt mer förmånliga än andra.

För att ta reda på vilket alternativ som är bäst för dig rekommenderar vi att du klickar dig vidare till Elavtal24.com. Väl där kan du jämföra elavtal från en rad olika elbolag, samt lära dig mer om elavtal och spotpriset på el som vi har här i Sverige.

Se till att dina fönster är täta och isolerade

Att se till att att dina fönster är täta och ordentligt isolerade är ett av de bästa sätten att se till att du får billigast möjliga el i vinter. Genom att göra detta kommer du att kunna hålla värmen i hemmet och slippa slösa pengar på att värma upp ditt hem mer än vad du behöver.

Om dina fönster är gamla och läcker värme bör du därför överväga att byta ut dem mot nya energieffektiva fönster. Detta kan vara en stor investering, men den kommer att betala sig på lång sikt genom att hjälpa dig att spara pengar på dina elräkningar.

Rulla till toppen