Välkommen tillbaka till min blogg. Idag vill jag prata om hur jag håller mig motiverad att träna.

Träning är som de flesta känner till en väldigt viktig del i varje människas liv. Jag talar inte bara om att hålla sig i form, utan också om att känna sig bra och säker på sig själv.

Men för många är det väldigt svårt att hålla motivationen uppe för att träna regelbundet, detta gäller faktiskt även för mig. I hopp om att jag ska kunna hjälpa dig bli mer disciplinerad med din träning vill jag därför dela med mig av det som får mig att hålla min träningsmotivation vid liv.

Gör träningen rolig

För att motivera mig själv att träna försöker jag alltid göra träningen så rolig som möjligt, vilket innebär att jag tränar sånt som jag tycker är roligt. Det kan vara allt från att dansa eller spela basket, till att gymma eller gruppträning.

När du har roligt flyger tiden bara förbi och i slutet av träningen kanske du undrar var tiden tog vägen.

Håll koll på dina framsteg

En annan sak som kan hjälpa till för att hålla sig motiverad att träna är att hålla koll på sina framsteg. Det kan du till exempel göra genom att jag ta bilder då och då på dig själv, så att du kan mäta hur långt du har kommit.

Jag ser alltid till att regelbundet ta bilder på mig själv för att enkelt kunna hålla koll på mina framsteg, vilket i sin tur även ökar min motivation att träna.

Belöna dig själv

Ett annat sätt att göra träningen rolig är att belöna dig själv för ditt hårda arbete. Det kan du göra genom att köpa en ny fin t-shirt eller genom att ta lite ledigt för att koppla av en dag eller två.

Vi måste alla ta ledigt då och då, så varför inte kombinera nytta och nöje genom att belöna dig själv för ditt hårda arbete.

Rulla till toppen